De gamla tanternas årstid

Yes! Vintern är på ingång. Snö, kyla, mörker och däckbyte på bilen. Listan kan göras oändlig med saker som är ungefär lika roliga som ett studiebesök på bårhuset. 
 Något som är värre än snö och kyla är när det är snöslask och 1+ grad ute. Slasken ligger som en gigantiskt slush puppie över gatorna. En stor färglös slush puppie som gör livet jävligt för den som ska cykla eller köra bil.
 Något som är värre än snöslask och 1+ grad är när den stora slush puppien fryser till is under natten och gör livet ännu jävligare för den som ska cykla eller köra bil. 

Gamla tanter kommer att halka på hala trottoarkanter, bryta bäckenbenet och ligga på sjukhus och gotta sig under vintern. Det betyder att du som inte ligger på sjukhuset med ett brutet bäckenben måste antingen cykla eller köra bil igenom frusna däckspår till ditt jobb för att tjäna ihop pengar som sedan tas ifrån dig och ges till de gamla tanterna som ligger på sjukhus.  
 Nu när du väl är på jobbet väntar en dag av en långsam upptining. När alla leder i fingrar, knän och tår äntligen blir någolunda ljumna och man inte har motorik som en CP-skadad schimpans med parkinson syndrom längre är det dags att börja ta sig hem igen. 
 Du kan då med all säkerhet räkna med att billåset har frysit, du måste återigen skrapa rutorna och du kommer att få ägna den närmaste kvarten åt att försöka få liv i din gamla volvo.
 Du som cyklar kommer att inse att låset på din cykel har frysit fast och i värsta fall kommer du att få promenera hem med cykeln under armen. Du kommer förmodligen att ramla men bryter tyvärr ingen höft så du slipper undan ifrån ett varmt sjukhus med snälla sjuksköterskor och god mat. Du får istället ett blåmärke av modell större som sitter kvar och ömmar och försvinner dagen innan du återigen ramlar på samma höft igen och allt upprepas.

Faktum är att vintern suger om du inte är en gammal tant. För er som har pengar rekomenderar jag att ta första bästa tillfälle i akt och fly landet. Sök er några breddgrader längre ner på världskartan och stanna där tills vintern här har lagt sig. Här är några länkar till billiga resor:

Resia

Apollo

Reseguiden

Stay warm!

Kommentarer
Postat av: \ / @ R |_| /_ /_ £

HAHA! klockrent baboon

2009-11-18 @ 16:56:19
Postat av: Julia

LOVE där här bloggen! LOL!

2009-11-18 @ 18:31:40
URL: http://juliasoderstromm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0